Dorien Lups

Verslagen

START SEIZOEN 2015 - 2016
Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets op mijn site heb geplaatst. De afgelopen tijd heb ik echter niet stil gezeten. Laten we beginnen met dat ik voor de vakantie mijn laatste stage voor mijn studie heb afgesloten met een voldoende, waardoor ik hopelijk in januari mag afstuderen.

Afgelopen seizoen is voor mij een seizoen geweest met hoogte en diepte punten. Ik mocht voor het eerst een landskampioenschapsfinale spelen met mijn club BC Duinwijck. In deze finale verloren we helaas van BC DKC. Toch was dit een mooie ervaring en ben ik trots wat we met het team hebben bereikt.
Na de competitie ging eigenlijk meteen het Master circuit van start. Hier heb ik driemaal een eerste plaats in het damesdubbel behaald. Daarnaast was er ook een tweede plaats in de damessingel te Veendam.
Tijdens het NK heb ik de laatste 8 behaald in de damessingel.
Helaas waren er ook wat tegenslagen in de zin van een vervelende (oude) blessure (ontstoken scheenbeenvlies) waardoor mijn trainingen gehinderd werden en ik verplicht rust moest nemen. Tevens heb ik begin juli een corticosteroïde injectie gehad tegen een slijmbeursontsteking in mijn voet, wat leidde tot weer twee weken volledige rust.

Na die twee weken rust heb ik de draad weer opgepakt. De baantrainingen waren ’s ochtends bij mijn club, ‘s middags was de sportschool aan de beurt. Helaas ging het na drie weken al mis toen ik hoofdpijn kreeg. Dit werd steeds erger en na vier weken en een aantal huisartsbezoeken, ben ik op de Eerste Hulp in Tongeren (België) beland. Hier heb ik een nacht aan de apparatuur gelegen en verschillende onderzoeken gehad. Het bleek dat ik een virale hersenvliesontsteking had opgelopen. Na een week op morfine te hebben geleefd, ben ik gaan afbouwen met medicatie. Advies van de artsen: ga lekker op vakantie en rust goed uit! Tegen een virale hersenvliesontsteking is helaas geen medicijn, het lichaam moet het zelf oplossen.

Natuurlijk ging sportkleding mee op vakantie, ook al waren de verwachtingen niet hoog dat er ook maar iets van sporten zou gaan plaats vinden. Na twee dagen in Kreta begon echter mijn hoofdpijn af te nemen en trok ik voor het eerst in vijf weken weer sportkleding aan. Die eerste berg leek wel eeuwen te duren, maar toch uiteindelijk de top behaald. De dagen erna heb ik om de dag een uur kunnen hardlopen, gevolgd door core-oefeningen. Aan het einde van de vakantie rende ik toch die berg in een keer op.

Na thuiskomst waren er vier dagen om me voor te bereiden voor de Master Gorredijk. Ik wilde dit toernooi graag spelen als voorbereiding op de competitie maar zeker ook om mijn ranglijstpositie te verdedigen. Ik voelde me door de hardlooptrainingen redelijk fit, dus ik was erg benieuwd naar de uitkomst. In het gemengd dubbel samen met Jerry plaatste we ons voor de halve finale, die we van de uiteindelijke winnaars verloren. In de damessingel heb ik het tot de halve finale kunnen schoppen, echter merkte ik wel dat de moeizame voorbereiding zijn tol begon te eisen. Ik moest in de halve finale mijn meerdere erkennen in mijn teamgenootje. Het damesdubbel samen met mijn partner Tamara konden we na een spannende halve finale tegen de nummer een geplaatste winnend afsluiten waarna we ook de finale wonnen. Ik ben heel blij met dit resultaat en het beloofd wat voor het nieuwe seizoen!

Ik heb erg veel zin in het nieuwe seizoen ondanks het feit dat ik nog regelmatig last van hoofdpijn en concentratiestoornissen heb. Dit nieuwe seizoen gaat voor mijn starten met een competitie wedstrijd tegen BC Smashing tijdens de kick-off van de Eredivisie in Hoofddorp. Er zijn weer nieuwe leden binnen ons team en ik kijk uit na een sportief succesvol seizoen voor zowel de club als voor mij.

Met dank aan YonexBenelux, Ecomediagroep, Vrienden van Duinwijck, Dental Beauty Center, Ortho-vision podotherapie, process BBFM, Plan8 en ‘vrienden van Dorien’ die het mogelijk maken om te trainen en toernooien te kunnen spelen. Daarnaast wil ik de trainers van Duinwijck bedanken voor het begeleiden tijdens trainingen en de mogelijkheden. Tot slot gaat ook mijn dank uit na BC Smashing, die mij trainingsmogelijkheden aanboden waardoor ik minder ver hoefde te reizen.
0 reactie(s)
plaats ook een reactie
naam:
bericht:
invoer beveiliging:

foto's

sponsors