Dorien Lups

Verslagen

CARLTON INTERNATIONAL YOUTH TOURNAMENT
Op 28 en 29 december stond het toernooi in Hoensbroek op de kaart. Van te voren had ik niet veel verwachtingen, met de singel zat ik in een poule bij de tweede geplaatste. Ik wilde lekker spelen en kijken wat mijn niveau was. Ik speelde alle drie de onderdelen, dubbel met Manon Sibbald en gemend dubbel met Justin Teeuwen.

Op vrijdagochtend begonnen de singels, tijdens mijn eerste wedstrijd was ik vooral zenuwachtig, Gelukkig maakte ik niet heel veel fouten waardoor ik de winst kon pakken. ‘s Middags moest ik mijn tweede singel spelen, tegen de tweede geplaatste. De eerste set begon ik sterk en mijn tegenstandster wist niet echt wat ze moest doen, deze set won ik dan ook. De tweede set was een ander verhaal, ik werd een beetje weggedrukt en wist niet hoe ik het moest oplossen, waardoor er een derde set gespeeld moest worden. Ik ben wat meer gaan aanvallen met als gevolg dat ze me niet achterin kon drukken, hierdoor kwam zij onder druk kwam te staan. Dit resulteerde in de winst voor mij. Wat een opluchting!
De dubbel moest ik samen met Manon weer tegen twee Duitse meisjes, helaas ging het niet zo goed, konden geen druk zetten waardoor we in drie sets verloren.
De mix was een beetje hetzelfde verhaal, ik had totaal geen overzicht wat er ging gebeuren, waardoor ik veel te snel een fout maakte. Maar toch één halve finale!

Die zaterdag stond ik al op met flinke spierpijn, vier partijen spelen lijkt niks, maar ik ben het niet meer gewend, maar ik had ook niet anders verwacht.
Rond het middaguur mocht ik de baan op voor mijn halve finale, met veel zenuwen. Eerste set ging gelijk op, maar uiteindelijk kon ik net het verschil maken op het einde van de set. Tweede set ging het allemaal wat makkelijker, ik maakte bijna geen fouten en een finale plek was een feit.
De finale was een ander verhaal, mijn lichaam sputterde tegen, maar toch wilde ik alles geven. Ik was van te voren nog langs de masseur geweest om mijn benen los te maken, ik was er klaar voor. Het ging alleen niet zoals ik wilde, maakte veel fouten en daardoor werd deze finale vrij kansloos.

Uiteindelijk ben ik ontzettend blij met deze tweede plaats, ik had dit van te voren niet verwacht.
1 reactie(s)
05-06 - oma en opa Lups
Hoi Dorien

Gefeliciteerd met je bronzen medailes en veel plezier met je nieuwe kamer
Groetjes
plaats ook een reactie
naam:
bericht:
invoer beveiliging:

foto's

sponsors