Dorien Lups

Verslagen

NJK 2011
Zaterdagochtend vertrokken wij om 08:00 uur naar Almere. Nog steeds licht geblesseerd en met een niet zo goede voorbereiding ga ik toch vol vertrouwen naar het Nederlands Jeugd Kampioenschap. Afgelopen week moest ik een aantal examens doen en volgende week staan er nog drie op het programma. De laatste maanden is veel tijd gaan zitten in examen voorbereiding en het maken van mijn profielwerkstuk. Door mijn blessures is mijn training matig geweest.
Zaterdag is probleemloos verlopen. Zowel de mix als de damesdubbel liepen goed, waardoor ik zondag in de halve finale terecht kwam.
In de singel kwam ik mij zelf tegen, niet fit en dan tegen Myke Halkema, met als gevolg dat ik in de kwartfinale moest afhaken. Na deze zeven wedstrijden konden we terug naar huis waar ik precies om middernacht aan kwam.
Na een korte nachtrust zijn we op zondag om 07:00 uur op pad gegaan om de halve finales mix en dubbel te gaan spelen.
In de halve finale dames dubbel moesten we het opnemen tegen het Macey en Elcke. Het werd een spannende drie setter die we nipt verloren met 19-21.
In de halve finale mix waren onze tegenstanders Mark en Manon. Deze wedstrijd konden wij gelukkig wel naar ons toe trekken in twee sets.
De finale mix was een heel ander verhaal. Hier waren onze tegenstanders Russell Muns en Myke Halkema. Deze twee horen tot de Europese top. Het was dus niet vreemd dat wij constant onder grote druk werden gezet. De wedstrijd ging dan ook verloren. Toch kan ik terug kijken op een mooi toernooi. Volgend jaar ben ik tweede jaars onder 17 en dan groeien mijn kansen. Nu was het een podium plaats, volgend jaar ga ik voor de titel.
Omdat ik nog moest leren voor mij examen van maandag heb ik mij afgemeld bij de wedstrijdleiding en zijn meteen naar huis gegaan. Na een voorspoedige terugreis was ik om 18:30 uur thuis en kon ik de avond nog gebruiken om in mijn boeken te duiken.
0 reactie(s)
plaats ook een reactie
naam:
bericht:
invoer beveiliging:

foto's

sponsors