Dorien Lups

Verslagen

DANISH JUNIOR CUP 2010
Vrijdag 15 oktober:
Vanavond ben ik met Air Berlin van Düsseldorf naar Copenhagen gevlogen. Ik kon en mocht niet met de bus mee, omdat op school niet geregeld kon worden dat ik op vrijdag geen 2 toetsen hoefde te maken. Gelukkig hebben mijn ouders een vlucht geregeld zodat ik toch mee kon doen aan een van de mooiste wedstrijden van het jaar.

Op de luchthaven was het best spannend. Het was de eerste keer dat ik helemaal alleen ging reizen. Bij de controle vond ik het niet meer zo leuk. Ik werd helemaal gefouilleerd. Hoe komen ze erbij. Ik een meisje van 15, zonder bagage, een enkeltje Kopenhagen, hoe komen ze bij het idee. In Kopenhagen aangekomen werd ik opgehaald door Ger, de manager.

Zaterdag 16 oktober:
Vandaag zijn wij begonnen aan het individueel toernooi. Wat bijzonder goed ging was de mix met Vincent de Vries, waarmee ik tot de halve finale ben gekomen. Morgen moeten we het opnemen tegen een koppel uit onze eigen selectie. Omdat mijn enkel opspeelde in de laatste mixpartij moest ik de single laten lopen. Ook de damesdubbel moest gespeeld worden, maar ik merkte dat het niet geweldig ging. Hopelijk ben ik morgen voldoende hersteld om het op te nemen tegen Russel Muns en Myke Halkema.

Zondag 17 oktober:
Vandaag moest ik samen met Vincent de Vries het opnemen tegen Myke en Russell. Een koppel dat al een aantal jaren samen mixed en bij de top van Europa hoort. Helaas hebben we verloren, maar toch een mooi resultaat. Een 3de plaats in een groot internationaal jeugd toernooi.

Maandag 18 oktober:
In onze poule moesten we het opnemen tegen Frankrijk en Funen (Denemarken). Beide wedstrijden werden gewonnen. Ik werd ingezet om te dubbelen, wat winstpunten voor ons team opleverde. In de finale poule moesten we het opnemen tegen 2 Deense teams. Het eerste team was Jutland. Na een heftige strijd wisten we met 5-4 winst onze tegenstander uit te schakelen. Helaas verloor ik mijn dubbel.

Dinsdag 19 oktober:
Tegen de andere poule winnaar Jutland viel geen eer te behalen. Stand 8-1. Onze dubbel werd uiteindelijk een 3 setter, maar moesten toch kleur bekennen. Tweede, een mooi resultaat en dan op naar huis. Een lange rit van bijna 12 uur en dan nog eens 2 uur met de auto. Vliegen was toch comfortabel!
0 reactie(s)
plaats ook een reactie
naam:
bericht:
invoer beveiliging:

foto's

sponsors