Dorien Lups

Verslagen

NIEUWE UITDAGING
De afgelopen maanden zijn hectisch geweest, er hebben een aantal veranderingen plaats gevonden.
Het heeft een tijdje geduurd om te wennen aan een nieuw ritme; werken naast de trainingen! Ik ben erg blij dat ik als fysiotherapeut aan het werk ben, en daarnaast nog steeds mijn trainingen kan afwerken. Dit jaar heb ik met name fysiek veel geleerd, door samen te werken met Personal Gym Marc Hogervorst. Daarnaast trainde ik in de avonden in de duinwijckhal.

Na de competitie heb ik deel genomen aan 2 Master toernooien, in Amersfoort heb ik samen met mijn dubbelpartner Tamara de damesdubbel gewonnen, in Almere zijn we 2de geworden.
Tevens heb ik afgelopen week deel genomen aan de victor dutch international, maar dit was helaas van korte duur. In de eerste set heb ik mijn rechter enkel verzwikt en het is nog even afwachten wat precies de schade is.

Last but not least heb ik een leuk nieuwtje te melden:
Na 6 jaar trainen in de duinwijckhal, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Een nieuwe omgeving, nieuwe mensen en nieuwe begeleiding om te kijken of ik me verder kan ontwikkelen binnen het badminton.
Daarom ben ik zeer verheugd dat ik afgelopen zaterdag een 2 jarig contract heb mogen tekenen bij Le Credit Sportif Velo, en kijk er dan ook naar uit om weer fit aan de seizoensstart te staan!
START SEIZOEN 2015 - 2016
Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets op mijn site heb geplaatst. De afgelopen tijd heb ik echter niet stil gezeten. Laten we beginnen met dat ik voor de vakantie mijn laatste stage voor mijn studie heb afgesloten met een voldoende, waardoor ik hopelijk in januari mag afstuderen.

Afgelopen seizoen is voor mij een seizoen geweest met hoogte en diepte punten. Ik mocht voor het eerst een landskampioenschapsfinale spelen met mijn club BC Duinwijck. In deze finale verloren we helaas van BC DKC. Toch was dit een mooie ervaring en ben ik trots wat we met het team hebben bereikt.
Na de competitie ging eigenlijk meteen het Master circuit van start. Hier heb ik driemaal een eerste plaats in het damesdubbel behaald. Daarnaast was er ook een tweede plaats in de damessingel te Veendam.
Tijdens het NK heb ik de laatste 8 behaald in de damessingel.
Helaas waren er ook wat tegenslagen in de zin van een vervelende (oude) blessure (ontstoken scheenbeenvlies) waardoor mijn trainingen gehinderd werden en ik verplicht rust moest nemen. Tevens heb ik begin juli een corticosteroïde injectie gehad tegen een slijmbeursontsteking in mijn voet, wat leidde tot weer twee weken volledige rust.

Na die twee weken rust heb ik de draad weer opgepakt. De baantrainingen waren ’s ochtends bij mijn club, ‘s middags was de sportschool aan de beurt. Helaas ging het na drie weken al mis toen ik hoofdpijn kreeg. Dit werd steeds erger en na vier weken en een aantal huisartsbezoeken, ben ik op de Eerste Hulp in Tongeren (België) beland. Hier heb ik een nacht aan de apparatuur gelegen en verschillende onderzoeken gehad. Het bleek dat ik een virale hersenvliesontsteking had opgelopen. Na een week op morfine te hebben geleefd, ben ik gaan afbouwen met medicatie. Advies van de artsen: ga lekker op vakantie en rust goed uit! Tegen een virale hersenvliesontsteking is helaas geen medicijn, het lichaam moet het zelf oplossen.

Natuurlijk ging sportkleding mee op vakantie, ook al waren de verwachtingen niet hoog dat er ook maar iets van sporten zou gaan plaats vinden. Na twee dagen in Kreta begon echter mijn hoofdpijn af te nemen en trok ik voor het eerst in vijf weken weer sportkleding aan. Die eerste berg leek wel eeuwen te duren, maar toch uiteindelijk de top behaald. De dagen erna heb ik om de dag een uur kunnen hardlopen, gevolgd door core-oefeningen. Aan het einde van de vakantie rende ik toch die berg in een keer op.

Na thuiskomst waren er vier dagen om me voor te bereiden voor de Master Gorredijk. Ik wilde dit toernooi graag spelen als voorbereiding op de competitie maar zeker ook om mijn ranglijstpositie te verdedigen. Ik voelde me door de hardlooptrainingen redelijk fit, dus ik was erg benieuwd naar de uitkomst. In het gemengd dubbel samen met Jerry plaatste we ons voor de halve finale, die we van de uiteindelijke winnaars verloren. In de damessingel heb ik het tot de halve finale kunnen schoppen, echter merkte ik wel dat de moeizame voorbereiding zijn tol begon te eisen. Ik moest in de halve finale mijn meerdere erkennen in mijn teamgenootje. Het damesdubbel samen met mijn partner Tamara konden we na een spannende halve finale tegen de nummer een geplaatste winnend afsluiten waarna we ook de finale wonnen. Ik ben heel blij met dit resultaat en het beloofd wat voor het nieuwe seizoen!

Ik heb erg veel zin in het nieuwe seizoen ondanks het feit dat ik nog regelmatig last van hoofdpijn en concentratiestoornissen heb. Dit nieuwe seizoen gaat voor mijn starten met een competitie wedstrijd tegen BC Smashing tijdens de kick-off van de Eredivisie in Hoofddorp. Er zijn weer nieuwe leden binnen ons team en ik kijk uit na een sportief succesvol seizoen voor zowel de club als voor mij.

Met dank aan YonexBenelux, Ecomediagroep, Vrienden van Duinwijck, Dental Beauty Center, Ortho-vision podotherapie, process BBFM, Plan8 en ‘vrienden van Dorien’ die het mogelijk maken om te trainen en toernooien te kunnen spelen. Daarnaast wil ik de trainers van Duinwijck bedanken voor het begeleiden tijdens trainingen en de mogelijkheden. Tot slot gaat ook mijn dank uit na BC Smashing, die mij trainingsmogelijkheden aanboden waardoor ik minder ver hoefde te reizen.
NEDERLANDS JEUGDKAMPIOEN SINGEL
COMPETITIE TEN EINDE EN EEN NIEUWE SPONSOR
HEFTIGE START 2013
SPONSORING DOOR YONEX BENELUX
CARLTON INTERNATIONAL YOUTH TOURNAMENT
HEFTIGE WEEK
TERUG IN DE COMPETITIE
HOE STA IK ERVOOR
MIJN KNIE OPERATIE
BLESSURELEED 2011
VRIENDEN VAN DUINWIJCK EN MIJN KNIE
MIJN EERSTE WEEK OP PAPENDAL
NJK 2011
WISSELING VAN CLUB
OLVE TOURNAMENT
VASTE PLEK IN EREDIVISIE EN VERHUIZING PAPENDAL
JUNIOR MASTER ZIJDERVELD
NK 2011
CARLTON INTERNATIONAL YOUTH TOURNAMENT
KERST BOODSCHAP
REGIONALE SENIOREN KAMPIOENSCHAPPEN NOORD HOLLAND
DANISH JUNIOR CUP 2010
36th CARLTON GT INTERNATIONAL TOURNAMENT
CAR WASH DE HEMRIK RSL 2010
NIEUWE WEBSITE
LANGENFELD CUP 2010
VAKANTIE
foto's

sponsors